Vijesti

Stevanović o aferi na KCUS-u: Znam na kome će se slomiti kola, vidjet ćete

Doktor Dragan Stevanović je uputio podršku kolegama, ljekarima KCUS-a koji stoje iza pisma u kome se upozorava na stanje na Covid-odjeljenju, nakon čega je uslijedila salva negativnih komentara na njegov račun.

“Hiljaditi put ponavljam da moje kolege u KCUS-u ulažu ogromne napore da spase svaki ljudski život. Rade u teškim uslovima, jer im menadžment nije obezbijedio bolje uslove za rad i njihova je zasluga time i veća. Uvijek ću stajati iza svojih kolega. Vidjet ćete kako će se dalje razvijati – slomit će se kola na šefici Klinike za anesteziju, koja je bila poslušnik tog menadžmenta, i na šefu hirurških diciplina“, komentarisao je za “Dan uživo” na N1.

Istaknuo je i da ga je iznenadilo nepostojanje odgovorne reakcije SDA te da je “Zahiragić čak minimalizirao takvo nasilničko ponašanje”.

“To govori da iza ovih primitivnih napada stoji najviše rukovodstvo SDA, a to govori u kolikoj su političkoj krizi unutar svoje stranke”, dodao je.

Neke od njegovih tvrdnji kada je riječ o tome zašto nije došlo do izbora Bogića Bogićevića na čelo Sarajeva, demantovao je vijećnik Jasmin Skorupan. Kaže da dr. Stevanović ne govori istinu i da nema sestru koju je ovaj doktor spominjao kao razlog njegovog neglasanja za Bogićevića.

“Moguće je, ima li sestru ili nema, ne znam, ali je činjenica da je Skorupan bio član Kluba SDP-a. Javio je prije sjednice da neće glasati za tu opciju, jer je pod pritiskom, a razumijem i demanti – ako ste pod pritiskom pa ste popustili pa morate demantirati da ste pod pritiskom“, komentarisao je.

Rekao je kako je dogovor i koalicija bila čvrsta, izuzimajući Hadžibajrića.

“Preostala trojka je amaterski odigrala ovu utakmicu, ali sve se to ne bi desilo da neovisni zastupnici SDA nisu nastojali da kupe vijećnike u Gradskom vijeću, što im je karakteristika, jer su to radili i prilikom izbora Skake“, kazao je dr. Stevanović.

“Neki od zastupnika, odnosno vijećnika su na samoj sjednici promijenili svoj stav, iako su prije sjednice Gradskog vijeća sve političke stranke govorile da podržavaju izbor Bogićevića“, dodao je.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare