Muzika

Sting uoči koncerta: Radujem se proslavi rođendana u Sarajevu, bit ću dobro raspoložen

Muzička zvijezda Sting u intervjuu za BHRT govorio je o tome šta očekuje od svog tima i sebe na koncertu u Sarajevu 2. oktobra, šta očekuje od publike.

Na početku razgovora Sting je istakao kako je ovo njegov prvi dolazak u Sarajevo i da je upravo zato odabrao da rođendan proslavi ovdje:

“Veoma sam uzbuđen zbog toga i vrlo je zgodno što se poklapa sa mojim rođendanom. Imam i neke prijatelje koji dolaze iz Londona, koji će podijeliti taj momenat sa mnom, a nadam se da imam i prijatelje u Sarajevu koji će doći. Ciljano sam odabrao da održim koncert u Sarajevu za rođendan jer još tamo nisam bi.o”

Kazao je kako se veoma se raduje dolasku u Bosnu i Hercegovinu.

“Veoma se radujem proslavi rođendana. Bit ću veoma dobro raspoložen. Bend će biti u dobrom raspoloženju.

Mislim da će publika uživati. Zato molim vas dođite kako bih vas pozdravio. Nakon Sarajeva odlazim u Pariz, a u Sarajevu ću biti dva dana, Vjerujem da je Sarajevo lijep grad i uzbuđen sam”, rekao je Sting.

Nije bilo teško izabrati listu pjesama koje ću izvesti:

“Naziv turneje je “My songs” tako da ću pjevati pjesme iz cjelokupne karijere. Od samog početka do danas, tako da su se pjesme nekako same odabrale jer ih ljudi vole.”

Govoreći o muzičkim utjecajima na novom albumu naglasio je da ne robuje žanrovima te da je važan kvalitet muzike.

“Nikada ne razmišljam o tome u koji muzički žanr se moje pjesme uklapaju, jer to nije od velike pomoći, samo se nadam da je moja muzika dobra”, rekao je Sting.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare