Politika

Stranka za BiH: Forto je i do sada imao niz promašenih izjava. Zabrinjava koaliciona podrška koja ga drži na mjestu premijera

“Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je predstavnik naivne i bezlične kulture koja bi da dijeli lekcije na teme o kojima je apsolutno neupućen, pa stoga ne čudi uvreda koju je iznio u The Guardianu, nazvavši dio građana BiH seljacima”, navodi se u reakciji Stranke za BiH na intervju premijera KS u britanskom The Guardianu.

Oni su stajališta da u Bosni i Hercegovini i oko nje postoji mnogo problema koji se moraju rješavati, ali da prije svega moramo razumjeti uzajamnu povezanost svjetske, regionalne i lokalne politike.

“Nekompetentni pogledi na uzroke problema u kojima se Sarajevo i Bosna i Hercegovina nalaze samo mogu doprinijeti većim problemima. Primjer takvog pogleda na svijet je upravo Edin Forto, što ne čudi puno, jer je i do sada imao niz promašenih izjava. Ono što zabrinjava jeste koaliciona podrška koja mu omogućava da sjedi u fotelji premijera Kantona Sarajevo.

Nazvati branitelje Bosne i Hercegovine koji su spasili državu pogrdno seljacima je uvreda svakom dostojanstvenom čovjeku u ovoj zemlji. Rat koji je dobijen, u kojem je spašena Bosna i Hercegovina, djelo je ljudi iz svakog ćoška BiH, bez obzira na mjesto rođenja i okruženja u kojem je neko odrastao. Ako je već dobio prostor u tako moćnom svjetskom mediju, Forto se trebao baviti više pravim uzrocima stanja u BiH, ali on te uzroke ne razumije”, navodi se u reakciji Stranke za BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare