Svijet

Strašna prijetnja na ruskoj TV: Britanska ostrva su postojala jednom, Britanska ostrva više ne postoje

U emisiji “Rusija 1” ruska novinarka Olga Skabejeva i poslanik Državne dume iz frakcije LDPR Aleksej Žuravljov razgovarali su o tome koliko sekundi balističkoj raketi “Satana” treba da stigne do glavnih gradova Velike Britanije, Njemačke i Francuske – zemalja koje isporučuju oružje Ukrajini.

Ovaj snimak objavljen je na telegram kanalu Ksenije Sobčak pod nazivom “Krvava dama”.  Jedna Satana i to je to. Britanska ostrva su postojala jednom, Britanska ostrva više ne postoje. Ozbiljan sam.- rekao je Žuravljov.

Poslanik Državne dume Jevgenij Popov iz partije Jedinstvena Rusija pokušao je da ovo opravda argumentom da Britanija takođe ima nuklearno oružje, a, kako on kaže, ako se upotrijebi raketa “Satana” niko neće preživjeti u ovom ratu i niko neće ostati na planeti.

– Počet ćemo ispočetka – rekla je Skabejeva, prenosi Yahoo news.

Ona je dodala da je vreme leta rakete “Satana” od Kalinjingrada do Berlina 106 sekundi, od Kalinjingrada do Pariza 200 sekundi i do Londona 202 sekunde, a zatim je se na ekranu pojavila grafika koja je pratila ove njene navode.

– Vrijeme leta raketa RS-28 Satana do prijestolnica zemalja koje Ukrajini snabdijevaju najviše naoružanja. Zapadne zemlje treba da vide i ovu sliku. Računajte svaku sekundu. Za šta ćeš imati vremena – zapitao se Žuravljov.

Podsetimo, Rusija je nedavno probno lansirala novu interkontinentalnu balističku raketu sa nuklearnim oružjem Sarmat. Ova vijest o probnom lansiranju rakete objavljena je u sredu, 20. aprila. Rusija tvrdi da može da dostigne brzinu od 16.000 milja na sat (25.750 kilometara) i da može da rasporedi 10 ili više bojevih glava na svaku raketu.

Sarmat je težak više od 200 tona i domet joj je 18.000 kilometara. Rusija tvrdi da Sarmat može da dostigne brzinu od 25.750 kilometara na sat i da može da rasporedi 10 ili više bojevih glava na svaku raketu.

Raketa dugog dometa je u razvoju od 2000-ih.

Sa Sarmatom, Rusija ima opciju da je ispali preko bilo kojeg od Zemljinih polova. Smatra se velikim izazovom za zemaljske i satelitske radarske sisteme i sisteme za praćenje.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare