Vijesti

Strašne Covid brojke u odnosu na jučer: Zabilježen je 41 smrtni slučaj

U našoj zemlji prema posljednim podacima zabilježeno je 275 novih slučajeva zaraze koronavirusom od 1.150 obrađenih testova. U istom periodu zabilježen je 41 smrtni slučaj.

Podređenja radi, jučer u Bosni i Hercegovini testirano je 1.089 uzoraka na koronavirus, od čega je zabilježeno 140 novozaraženih osobe. Od posljedica zaraze koronavirusom u istom periodu preminule su 23 osobe.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 879 uzoraka, od čega je 231 pozitivan na koronavirus.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je 19 osoba i to u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo, dok je 10 smrtnih ishoda prijavljeno retroaktivno.

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 sata, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, UKC RS-a i u Bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 207 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а koronavirus je pоtvrđеn kоd 40 оsоbа.

U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеn је 21 smrtni slučај.

U Brčko distriktu BiH u posljednja 24 sata registrovana su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom od 64 testirana uzorka. Preminula je jedna osoba.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare