Region

Strava u Srbiji: Maloljetnik pretukao i silovao svoju babu

D. P. (17) pretukao je i silovao svoju babu S. P. koja ga čuva, objavio je srbijanski Telegraf. Napad se dogodio tokom proteklog vikenda, a unuka je baba prijavila policiji.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je dana 13. 8. 2022. godine podnijelo sudiji za maloljetnike Višeg suda u Pančevu zahtjev za pokretanje pripremnog postupka prema maljoletniku iz Ilandže zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo silovanje, piše Nova.rs.

Zahtjevom se maloljetniku stavlja na teret da je u Ilandži dana 13. 8. 2022. godine u toku noći prinudio svoju babu (rođena 1951. godine) na obljubu upotrebom sile i prijetnjom da će neposredno napasti na njen život.

Nakon saslušanja maloljetnika koji je prethodno lišen slobode, sudija za maloljetnike Višeg suda u Pančevu mu je po prijedlogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak utjecanjem na svjedoka kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela za koja je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka prema maloljetniku.

Tužilaštvo je u zahtjevu predložilo i da se u toku pripremnog postupka ispita oštećena i da se odrede potrebna vještačenja.