Sport

Stravična nesreća na Indy 500. Auto katapultiran u zrak, vozač čudom preživio

Užasna nesreća desila se u 185. krugu čuvene 107. po redu trke Indianapolis 500. Zbog nesreće je zaustavljena utrka 15 krugova prije cilja.

Incident je započeo kada je Felix Rosenqvist izgubio kontrolu i udario u zid klizeći po stazi ispred Honde Kylea Kirkwooda.

Kirkwood je izgubio kontrolu i uletio u barijeru, prevrnuvši se naglavačke, prenose Sportske novosti.

Stražnji lijevi dio je odletio i prešao preko ograde u zavoju broj dva. Zbog toga je točak udario u branik automobila na parkiralištu. Srećom, niko nije ozlijeđen. Oba su se vozača uspjela izvući iz vozila.

Kirkwood, raniji ovosezonski pobjednik u Long Beachu, pokušao je izbjeći rotirajući bolid Rosenqvista. Međutim, Kirkwoodov broj 27 pogodio je Rosenqvistov broj šest i okrenuo Kirkwooda u zid zavoja broj dva.

Dok se vozač Andretti Autosporta okretao i zabio u zid, automobil je odletio u zrak. Auto se prevrnuo i skliznuo niz stražnji dio.

Mislim da je nešto puklo na stražnjoj desnoj strani - rekao je Rosenqvist za NBC Sports nakon što je otpušten iz medicinskog centra.

Dok je Kirkwood klizio na krovu niz zadnju stranu, zalutala guma s Kirkwoodova automobila preletjela je preko ograde i sletjela iza tribina.

Srećom, guma je promašila tribine i navodno udarila samo u parkirani automobil.

Utrka se u međuvremenu nastavila. Konačni pobjednik prvi put u karijeri bio je Josef Newgarden.