Svijet

Stravični snimci granatiranja Hersona: Rusi gađaju i stambene zgrade

Ruski napadi na istočni ukrajinski grad Harkiv i glavni grad Kijev nastavljeni su preko noći, dok su u napadu na sjeveroistočnu regiju Sumi gubitke pretrpjele obje strane.

U Harkivu je ruska vojska digla u zrak trafostanice, rekao je gradonačelnik Ihor Terekhov, a prenosi novinska agencija Ukrinform. Napadi su navodno uzrokovali probleme s opskrbom strujom i vodom.

Ukrajinska državna informativna služba saopćila je da je počeo napad na grad Herson na jugu Ukrajine, a objavljen je i snimak napada na taj grad čiju su autentičnost potvrdili Sky News i The New York Times.

Na jednom snimku može se vidjeti granatiranje zgrada u Hersonu, u čijoj se blizini nalazi vrtić. Drugi snimak, snimljen nekoliko kilometara dalje, prikazuje ruske pješake kako patroliraju ulicama.

Ukrajinska služba za hitne slučajeve objavila je na svojoj Facebook stranici da su dvije stambene zgrade u Hersonu oštećene projektilima, pri čemu su četiri osobe povrijeđene. Podaci o žrtvama nisu se mogli neovisno provjeriti. Gradonačelnik Hersona Igor Kolykhaev napisao je pak u utorak ujutro da je Herson “još uvijek Ukrajina” i da ruske snage nisu zauzele grad.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare