Sport

Sud u Las Vegasu predložio odbacivanje optužnice protiv Cristiana Ronalda za silovanje

Sud u Las Vegasu preporučio je sinoć da se odbaci tužba protiv Cristiana Ronalda za silovanje. Ovakav rasplet u slučaju koji već duže vrijeme opterećuje Ronalda donio je veliko olakšanje za portugalskog nogometaša. Zvijezda Manchester Uniteda već neko vrijeme bori se protiv optužbi koje je iznijela Kathryn Mayorga, djevojka koja je šokirala svijet informacijama da je bila žrtva silovanja u Las Vegasu 2009. godine.

No, sinoć se desila svojevrsna prekretnica u ovom slučaju. Sud u Sjedinjenim Američkim Državama predložio je odbacivanje optužbe na račun Cristiana Ronalda.

“Zadovoljni smo detaljnim pregledom suda o ovoj temi i spremnošću da pravedno primijeni zakon i preporuči odbacivanje predmeta protiv gospodina Ronalda”, saopštio je advokat portugalskog nogometaša Peter S. Christiansen.

Ronaldo je od prvog dana naglašavao da je veza s Mayorgom bila sporazumna.

Podsjetimo, Kathryn Mayorga je optužila Ronalda za silovanje u hotelskoj sobi u Las Vegasu 2009. godine. Nekoliko mjeseci kasnije s Ronaldom se nagodila i Portugalac joj je isplatio 375.000 funti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare