Sport

Sudija koji nije vidio Ronaldov gol Srbiji dobio otkaz

Glavni arbitar sa meča Srbije i Portugala (2:2) Dani Makeli prekinuo je saradnju sa pomoćnim sudijom.

Pomoćnik Mario Diks dobio je otkaz i više neće biti član ove sudijske trojke nakon velikog previda na meču Srbije i Portugala kada nije vidio pogodak Cristiana Ronalda. Sporna situacija se desila na njegovoj polovini terena.

Lopta je prešla gol liniju, a onda je nazad u polje odbio Stefan Mitrović. Gol nije priznat, a Cristijano je u znak protesta bacio kapitensku traku na zemlju i odmah otišao ka svlačionici i prije kraja susreta.

Makeli je saopštio da više neće sarađivati sa pomoćnikom, pa Diks neće suditi na Evropskom prvenstvu, njega će zameniti Jan de Vris.

“Godinama radim sa Mariom i razumjet ćete da je ovo bila teška odluka zbog čega je neću dalje komentarisati“, prenose holandski mediji Makelijevu izjavu.

Diks je ubrzo uzvratio.

“Veliko, veliko razočaranje za mene, baš pred Evropsko prvenstvo. Makeli mi je rekao da želi da nastavi sa drugim pomoćnikom, jer je izgubljeno povjerenje u našoj saradnji. Zaista sam se nadao većoj podršsci, razumjevanju i povjerenju poslije uspješne saradnje svih ovih godina“, naveo je Diks.Povezani postovi: