Politika

Suljagić oštro: Ko je, bolan, Zoran Milanović? Budalo! Sad ću to ponovo reći. Ko si ti? Jesi li normalan?

Živimo u vremenu kada se kao nikada prije historijske činjenice i sudski dokazani fakti pokušavaju oskrnaviti i prikazati ih onakvim kakvi nisu. I to rade oni koji bi nam trebali biti prijatelji i dobre komšije.

Zoran Milanović, predsjednik susjedne nam države, u tome prednjači i ne popušta. Genocid u Srebrenici ne želi nazvati pravim imenom, što je naišlo na osude s brojnih adresa, među kojima su i one iz njegove zemlje.

Posebno to pogađa one pred čijim očima je vršen genocid i koji ljude poput Milanovića više ne žele vidjeti u Srebrenici.

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emir Suljagić u intervjuu za Hayat kaže da je “historija veoma čudna disciplina i kad čovjek posmatra iz tačke sadašnjosti sve izgleda da je trebalo biti tako kako je bilo”.

Kada je riječ o Zoranu Milanoviću, Suljagić ističe da je vulgarno reagirao na njegovu posljednju izjavu, ali se ne kaje zbog toga ni sekunde, štaviše.

Na pitanje šta je cilj Milanovićevih izjava, Suljagić se pita: “Ko je, bolan, Zoran Milanović?”.

“Koga briga za tvoje mišljenje, pogotovo o Srebrenici? Budalo! Sad ću to ponovo reći. Ko si ti? Jesi li normalan? Ovako mu treba govoriti: Ko si ti, budalo jedna? Nakon današnjih izjava Plenkovića, tako treba govoriti i s njim. S tim ljudima se ne može, ne smije i nije pristojno govoriti drugačije. Ne treba se govoriti u rukavicama, niti voditi računa ni o kakvoj etiketi. Zoran Milanović mrzi muslimane, patološki ih mrzi, a mi se sve vrijeme pravdamo nekome ko nas mrzi. Nismo se pravdali Karadžiću, zašto bi Milanoviću. Ovo je naša zemlja! Mi svoji, na svom, suvereni u svojoj zemlji. Mi se pravdamo nekom alkoholičaru, narkomanu, kojem se dogodilo da su ga Hrvati slučajno izabrali za predsjednika. Jel još neko živi u stvarnosti u ovoj zemlji? To što on govori ima samo jedan cilj. Da nas navikne na to. Mi smo već navikli na to. Da Aleksandar Vučić negira genocid. On to kad kaže, može reći i ne reći. Kad Milanović to kaže, to je tobože incident. Hrvatska je prijateljska zemlja i to je tobože incident. Uopšte nije incident – Nismo čuli da je Plenković rekao bilo šta na tu temu nakon što je ovaj gad našao za shodno. On je toliko internalizirao tu mržnju, da je rekao u jednoj potpuno opuštenoj atmosferi, uz kafu sa drugim šefovima država”, oštar je Suljagić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare