Svijet

Sullivan: “Napad Rusije na Ukrajinu mogao bi da počne u bilo koji trenutak”

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Jake Sullivan izjavio je danas da bi napad Rusije na Ukrajinu mogao da počne bilo kad i da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da dijele obavještajne podatke s drugim zemljama kako bi Moskva bila onemogućena da stvori izgovor za napad, prenosi B92.

Gostujući na televiziji CNN, Saliven je odbio da kaže da li američke obavještajne agencije vjeruju da Rusija razmatra da napadne u srijedu, 16. februara.

Prema pisanju lista “Politiko”, američki predsjednik Josepoh Biden izjavio je u petak, u razgovoru s više zapadnih lidera, da bi Rusija mogla da napadne Ukrajinu 16. februara.

“Ne možemo savršeno da predvidimo dan, ali već neko vrijeme govorimo da bi velika vojna akcija Rusije u Ukrajini mogla da počne bilo koji dan – to uključuje predstojeću sedmicu, prije kraja Zimskih olimpijskih igara”, rekao je Sullivan.

On je istakao da su SAD spremne da rade na diplomatiji, ali da su također “pripremljene da odgovore ujedinjeno i odlučno sa svojim saveznicima i partnerima ako Rusija nastavi sa svojim aktivnostima”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare