Historija pregleda u obje ruke drži mobitel
IT

Sumnjate da vam neko ‘rovi’ po telefonu? Ovako možete provjeriti

Ukoliko ste ikad posumnjali da vam neko koristi mobitel dok ste u drugoj sobi ili dok spavate, postoje pravi načini na koje to možete da provjerite.

Prije nego što ih navedemo, potrebno je naglasiti da dio njih potvrđuje aktivnost sa strane. Drugi mogu znače i da nešto nije uredu s vašim telefonom.

Historija pregleda

Prvo što se isplati pogledati jeste historija pregleda. Ako imate posla s osobom koja pokriva svoje tragove, ova metoda vam možda neće biti od koristi. Ovi tragovi se mogu veoma jednostavno izbrisati.

Čak i u tom slučaju provjeravanje stranica koje su se posjećivale može otkriti da je neko koristio vaš mobitel a da vi toga niste bili svjesni.

Pogledajte karusel aplikacija

Karusel aplikacija pokazuje nedavno učitane programe. Do njega na iPhoneu možete doći potezom prstom od dna ekrana prema gore i zadržavanjem prsta na sredini ekrana. Vidjet ćete koje su aplikacije upaljene i po mogućnosti ćete prepoznati one koje vi niste učitali. Ako koristite stariji iPhone samo pritisnite dvaput na taster Home.

Karusel prikazuje i redoslijed aplikacija koje ste nedavno koristili.

Poruke koje niste pročitali su – pročitane

Još jedan znak da je neko čeprkao po vašem mobitelu je ulazak u poruke. Ako vidite nepročitane poruke koje ispod sebe imaju znak da su pročitane, to znači da ih je neko pročitao prije vas.

Još jedna indikacija da nešto nije uredu su poruke od prijatelja koji vas pitaju zašto niste odgovorili na poruke koje ne postoje. To može značiti da ih je neko izbrisao.

Primate čudne ili uvredljive tekstualne poruke

Možda je osoba koja koristi vaš telefon obrisala poruke i razgovore koje je vodila. Ako niotkuda počnete da dobijate uvredljive i ljutite poruke od ljudi koji tvrde da ste s njima razgovarali, to je znak da je neko koristio vaš mobitel.

Prazna baterija

Ako vaš telefon odjednom često ostaje bez baterije, moguće je da se radi o tome da ga koristi neko drugi, piše Daily Mail. Kod ovog problema, doduše, treba uzeti u obzir da se možda radi i o drugim faktorima – od stare baterije koja ne može da izdrži dug rad kao prije do zahtjevnih aplikacija koji crpe telefonske resurse dok vi toga niste svjesni.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare