Vijesti

Sutra obustava saobraćaja zbog utakmice između Željezničara i Zrinjskog

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Zvornička sutra od 13 do 20 sati radi održavanja fudbalske utakmice između Željezničara i Zrinjskog.

Izmjena se odnosi na dio ulice od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića - Topal Osman paše, kao i na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička.

Sastoji se od potpune obustave saobraćaja, osim za vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, na dijelu ulice Zvornička od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića; te potpune obustave saobraćaja, osim za vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, u ulici Topal Osman paše na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a KS, u zavisnosti od situacije na terenu.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjednih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim odvijanja saobraćaja, najavljeno je iz
Službe za protokol i press KS.