Politika

Sva naopakost naše zemlje sadražana je u jednoj fotografiji. Pogledajte je i dajte slobodno svoj komentar

Kada je u Sarajevu bilo pet zaraženih, sve je bilo zatvoreno, a u tržnim centrima (koji su normalno bili otvoreni) toalet papir je išao kao halva. Išao je doduše svugdje na svijetu…

Danas kada su cifre zaraženih i umrlih sablasne, kada svaki dan, kao u ratu od 92. do 95. umre neko koga lično znamo, kada su redovi ispred Jedilera… zasjeda je Skupština, vrli umovi čitav ubogi dan potrošli su na raspravu i nije bilo šanse da se uvede “lockdown” jer šta će raja reć’. Ništa epohalno ustvari nije uvedeno ni doneseno.

Jedna viralna fotografija, a neko je bio strašno inventivan, pokazuje ustvari svu naopakost naše zemlje, koja je dominantna u raznim porama (pa i nebulozno-tragikomičnoj tvrdnji kako je prošla vlast bolja jer je čak i bez ministra zdravstva imala bolju situaciju???).

Za samo godinu dana drastična razlika

Dok je virus bio slabo prisutan, strah je bio ogroman.

Danas kada je virus sveprisutan i koliko sve sojeva nema, raja se skoro ničega ne boji.

Još ona poručuje iz Mostara nekakva Forti krešteće-iritantnim glasom svrake da “zatvara koga hoće, ali nju nećeeee”. Stvarno kao da nekoga na minus 20 morate ubjeđivati da obuče majicu makar. Ne mora, eto, pretjerivati s džemperom. Eventualno jaknom.

A dok ljudi umiru, onima u Vladi FBiH neki je papir trebao pa da se upuste u nabavku vakcina…Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare