Kriminal

Sve afere koje se vežu za Muvedetu Čedić, prijateljicu Sebije Izetbegović

U operativnoj akciji “Magnet” od jutros SIPA vrši pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na više lokacija u Sarajevu. Pod istragom je prijateljica Sebije Izetbegović, Muvedeta Čedić. No, krenimo redom.

Predmet jutrošnje operativne akcije su javne nabavke na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Naime, među osumnjičenim osim bivšeg direktora KCUS-a Farisa Gavrankapetanovića je i uposlenica KCUS-a Muvedeta Čedić-Butmir.

Zanimljivo je da je Muvedeta upravo jedna od šefica na Kliničkom centru u Sarajevu, ali i kućna prijateljica Sebije Izetbegović (SDA).

Podsjetimo se da upravo za porodicu Čedić godinama unazad se veže veliki broj koruptivnih afera. Ova porodica je vlasnik poznatog sarajevskog logala ‘Vatra’, a Muvedetin suprug Šaćir Čedić hapšen je u akciji ‘Kasa’ zbog utaje i prevare.

Pored toga, njen suprug je bio dio afere koja se veže za direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice. Naime, Čedić je Mehmedagiću prodao kuću, koju je direktor OSA-e navodno platio u kešu.

Tužilaštvo KS Muvedetu istražuje zbog više krivičnih djela tačnije za višemilionski kriminal na KCUS-u.

Bitno je svakako istaknuti da je prijateljica Sebije Izetbegović tokom mandata Farisa Gavrankapetanovića obnašala funkciju direktorice Stručne nemedicinske službe KCUS-a. Međutim, kada je trenutna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović bila na čelu Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, odlučila je da Čedić postavi kao pomoćnicu za ekonomsko-finansijske poslove.

Nakon što je imenovana za direktoricu UKCS-a Izetbegović je svoju prijateljicu ponovo vratila u KCUS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare