Region

Sve je brutalno poskupjelo u Hrvatskoj. Nijemci šokirani cijenama, konobar kaže da su bogatim gostima one pristupačne

Cijene namirnica, goriva i životnih potrepština skočile su u nebo, a s time i cijene u restoranima na Jadranu. Turisti su iskazali nezadovoljstvo i zgroženost visokim cijenama u određenim ugostiteljskim objektima.

“Što se tiče cijena, ipak je sve poskupjelo za 20-ak kuna, kafa je poskupjela, kao i kolači, ali i ostala hrana. Iako je ponuda hrane pretežno domaća, u ponudi imamo i jela koja predstavljaju svojevrsni spoj tradicionalne i moderne kuhinje, što goste privlači”, rekao je ugostitelj Frane Prtenjača za Zadarski.hr.

Relja Bencun, konobar u jednome restoranu, kazao je da njihov restoran najviše posjećuju Nijemci, a potom Amerikanci i Rusi.

“Budući da nam dolaze stranci visoke platežne moći, cijene su pristupačne jer je njihov standard i mnogo viši”, rekao je Relja.

Jedan nizozemski par je komentirao kako je jeftinije nego u Amsterdamu, ali su uočili značajna poskupljenja u usporedbi s cijenama tijekom njihova prijašnjeg boravka u Zadru.

“Generalno je mnogo jeftinije nego u Nizozemskoj, ali povećanje se itekako uočava. Jeli smo pizzu i naručili smo piće, stajalo nas je nešto više od 22 eura. Kasnije smo još bili na večeri, činilo nam se da smo platili jako puno. Tu smo odsjeli u apartmanu, cijena je čak pristupačna s obzirom na to da smo mislili da će biti mnogo više od onoga što smo na kraju platili”, kaže Nizozemac Chris.

S druge strane, Nijemci nikako nisu oduševljeni cijenama. Patrik iz Hamburga ogorčen je na cijene.

“Ovdje smo samo jedan dan, odsjeli smo u apartmanu na Viru. Cijene su grozne, bili smo u Hrvatskoj prije i tada je bilo puno jeftinije, sada je vrlo skupo, ove godine pogotovo. Na primjer, platili smo ručak oko 700 kuna, supruga, ja i dvoje djece, a prije smo znali proći dosta jeftinije.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare