Uncategorized

Svetlana Cenić: Toliko su Srbi ugroženi u Sarajevu da su svaki dan u SCC-u i BBI-ju

Ekonomska analitičarka Svetlana Cenić komentarisala je za N1 jučerašnju izjavu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u kojoj kaže kako se on ne osjeća sigurno u Sarajevu.

“Davno je prošlo to vrijeme kada se po kazni išlo u državne institucije, kada niko nije htio. Sada je duže vrijeme opšta tuča ko će na državni nivo, kako to zovu u Banjaluci, i tu je konkurencija najžešća, a zašto? Zato što je plata sigurna. Znate kako se raspoređuju prihodi – i prioritet ima država. Tu je odvojen život, stan, prevoz, naknade, sve moguće, i vrlo je komotno zato što se ne radi ni svaki dan, jer se ne zna kad ko dolazi iz Banjaluke ili Republike Srpske na posao, a toliko su ugroženi da ih viđamo u tržnim centrima SCC i BBI u shoppingu”, istaknula je Svetlana Cenić za N1.

“To je priča za malu djecu, koju plasira Tegeltija stavljajući metu na leđa Ivani Korajlić i okrivljujući sve žive da je ugrožen, a mi znamo da mora da traži izlaznu strategiju da da ostavku pa će biti da je ugrožen, a onda će Dodik da pozove ostale da vide kako će se ponašati u Sarajevu, što je jedna kriza, pogotovo u pregovorima sa MMF-om, ako ne daju pare oni i iz Evropske unije. Te finte su već toliko dugo na sceni da mi je muka i kad to čujem”, dodala je.

Potcrtala je, tako]er, da nema srpskog, bošnjačkog, hrvatskog prava, ekonomije, medicine, mašinstva…

“To ne postoji. Kad treba da se liječe, traži se najbolji, kada treba da se brani, traži se najbolji, samo ovdje je da, kada treba da obavljaš dužnost, ti si predstavnik naroda i institucija. Svaku svoju nesposobnost odmah pripisuje da je čitava nacija ugrođena. Ljudi se u svijetu tome smiju”, navela je CenićPovezani postovi: