Svijet

Svi detalji o vakcini protiv korone. Proizvodit će je “AstraZeneka”

Ruska farmaceutska kompanija „R-farm“ u dogovoru sa britansko-švedskom multinacionalnom farmaceutskom i biotehnološkom kompanijom „AstraZeneka“ proizvodit će u Rusiji oksfordsku vakcinu protiv virusa korona, saopćio je predsjednik upravnog odbora i osnivač „R-farma“ Aleksej Repik.

„Ovu namjeru smo ozvaničili potpisanim ugovorom u oblasti proizvodnje i isporuka vakcine, koju su razvili ‘AstraZeneka’ i Univerzitet u Oksfordu, koristeći tehnološke mogućnosti ‘R-farma’ za realizaciju projekta“, rekao je Repik za „Rusiju 24“.

Prema njegovim riječima, „R-farm“ će biti svojevrstan centar odakle će se isporučivati vakcine u mnoge zemlje – na Bliski istok, u jugoistočnu Aziju, Evropu i zemlje ZND, dakle u 30 do 50 zemalja.

„Naravno, Rusija nam je uvijek glavni prioritet“, naglasio je Repik.

U Velikoj Britaniji vakcinu protiv virusa korona prave dva naučna centra – Univerzitet u Oksfordu i Imperijal koledž u Londonu. U Oksfordu su testiranja vakcine na ljudima započela 23. aprila, a partner u istraživanjima je farmaceutska kompanija „AstraZeneka“.

PROČITAJTE  Planirate li putovati? Austrija sprema velike promjene vezano za covid potvrde

Ruska kompanija „R-farm“ specijalizovana je za razvoj, proizvodnju i komercijalizaciju visokotehnoloških lijekova, laboratorijske opreme i medicinske tehnologije. Svoju djelatnost obavlja na teritoriji Rusije, ali u zemljama ZND, SAD, Nemačkoj i Japanu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare