Svijet

Svjedok u korupcijskom slučaju protiv Netanyahua poginuo u avionskoj nesreći

Haim Geron, jedan od 300 svjedoka pozvanih da svjedoče protiv bivšeg izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, poginuo je u avionskoj nesreći kod grčkog ostrva Samos, javlja Deutsche Welle.

Istraga o uzrocima nesreće je u toku. Grčki istražitelji započeli su u utorak istragu o uzroku nesreće koja se dogodila u ponedjeljak navečer kada se privatni avion sa svjedokom tužilaštva u slučaju korupcije protiv bivšeg izraelskog premijera Benjamina Netanyahua srušio u more. 

Haim Geron, bivši visoki zvaničnik izraelskog ministarstva komunikacija, i njegova supruga Esther, oboje su imali 69 godina, poginuli su u nesreći samo dva kilometra od aerodroma na Samosu.

Grčki odbor za istragu zračnih nesreća i zrakoplovstvo počeo je u utorak ispitivati ​​uzroke nesreće. Tim stručnjaka odletio je na ostrvo, saopćile su vlasti.

PROČITAJTE  U naredna tri dana mogla bi biti završena era Netanyahua!? Čini se da je sve spremno za: Ovo je sudbonosni trenutak

Jednomotorni četverosjed, avion Cessna C182 ,poletio je iz Haife u Izraelu i srušio se u more u blizini otoka Samosa.Povezani postovi: