Sport

Svjetski mediji: Sva Modrićeva bezvremenska genijalnost vidjela se u jednom potezu

Svjetski mediji natječu se u superlativima za Luku Modrića, koji je jučer protiv Škotske odveo Hrvatsku u osminu finala Evropskog prvenstva.

Hrvatska je pobijedila 3:1, a Modrić je zabio gol za 2:1 i onda asistirao Perišiću za potvrdu pobjede i drugog mjesta u skupini. Dalićeva momčad će u ponedjeljak u Kopenhagenu igrati osminu finala, a protivnika će saznati večeras nakon što se odigraju utakmice u skupini E.

Hrvatski kapiten odigrao je još jednu veliku utakmicu i opet je potegnuo momčad kad je bilo najvažnije. Najbolji tekst o njegovoj jučerašnjoj predstavi objavio je ugledni portal The Athletic.

"Doći će dan, a to će biti uskoro, kad će Luka Modrić morati donijeti odluku o kraju 15-godišnje reprezentativne karijere. Sjena iza tih nadarenih nogu sve je duža. Sljedeći dani, a možda i sedmice najvjerovatnije će označiti kraj reprezentativnog puta za igrača koji će u septembru napuniti 36 godina. Njegov put završava. Sigurno. Postojala je opcija da će on završiti sinoć na Hampden Parku protiv Škotske. No, te crne misli će još malo pričekati nakon još jedne briljantne predstave, kojom je Modrić odveo Hrvatsku u osminu finala Evropskog prvenstva", piše Athletic i dodaje:

"Modrić je na Hampden Parku bio nenadmašan, igrao je na svojoj posebnoj razini. Škoti su se nadali prolasku nakon što im je njihova borbenost donijela izjednačenje pred kraj poluvremena, ali Modrićev fantastičan gol bacio ih je na koljena. U tom odlučujućem trenutku Modrić je pokazao svu svoju bezvremensku genijalnost. Savršeni pas i savršeni udarac vanjskim dijelom kopačke. Bolji gol takve važnosti teško smo mogli i zamisliti. Maleni veznjak u Glasgowu je bio div. Škotska je na trenutke uznemiravala Hrvatsku i tjerala je na pogreške. Ali, ne i Modrića. Tehnički je bio bezgrešan, savršeno pozicioniran i nije se morao trošiti da natjerava protivničke igrače. Polako je cijedio energiju iz Škota i Clarkeovi igrači bili su istrošeni puno prije kraja utakmice. S kime god Hrvatska igrala u osmini finala, niko je se neće bojati kao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. No, Modrić zaslužuje sav respekt. U vrijeme kad je njegova generacija na zalasku, on je taj koji iskače u ključnim trenucima. Reprezentativni nogomet će biti siromašan kad se on iz njega jednog dana povuče."