Sport

Svjetski prvak s Italijom danas neprepoznatljiv. “Uništili su mi život, patim kao pas već godinama”

Vincenzo Iaquinta ostavio je dubok trag u italijanskom nogometu.

Igrao je za Padovu, Juventus, Udinese i niželigaša Reggiolo u kojem je počeo svoju karijeru 1997. godine. S Italijom je poznati napadač bio prvak svijeta 2006. godine.

Iaquinta je imao sjajnu karijeru, prestao je 2013. godine, a nakon toga je upao u razne probleme.

Između ostalog, osuđen je zbog nelegalnog posjedovanja oružja pa je dvije godine proveo u zatvoru. Na njegovu sreću, oslobođen je teške optužbe za pomaganje italijanskoj mafiji Ndrangheti u njihovom poslovanju.

“Slavna sam osoba. Pištolje sam tada kupio za budućnost, da ih imam kada budem u nogometnoj mirovini… Volio sam ići u streljanu kada bih ulovio slobodno vrijeme”, rekao je na suđenju 2018. godine Iaquinta, no sud to nije uvažio pa je završio u zatvoru.

Bivši italijanski reprezentativac je tvrdio kako su mu tužitelji uništili život, prenose Sportske novosti.

“Ovo je sramota. Uništili su mi život i patim kao pas već godinama. Ne samo ja, nego i moja porodica, a niko od nas nije napravio ništa krivo. Naša porodica ni ne zna što je mafija.”

Nakon što je odslužio zatvorsku kaznu, potpuno je promijenio životni stil. Okrenuo se porodici s kojom uživa u odmoru i druženjima.

Osim stila, promijenio je i imidž. Pustio je bradu i promijenio frizuru pa danas izgleda neprepoznatljivo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare