Sport

Svjetsko prvenstvo: Novoj sramoti domaćina u Kataru smije se cijeli svijet

Svjetsko prvenstvo je tek počelo, a već smo od Kataraca svašta doživjeli. Posljednji u nizu bisera dogodio se na utakmici Nizozemske i Senegala.

Ako ćemo vjerovati na riječ organizatora utakmicu na stadionu Al Thumama u Dohi uživo je pratilo 41.721 navijača, prenose Sportske novosti.

Čitavi sektori stadiona bili poluprazni

Problem? Kapacitet stadiona je 40.000 mjesta. To što su kreativno dodali 1.700 gledatelja na kapacitet sporno je i zbog činjenice što su čitavi sektori stadiona bili poluprazni.

Kao uostalom i na svim do sada odigranim utakmicama.

Stadion Al Thumama otvoren je godinu prije početka SP-a. Procjenjuje se kako je trošak njegove izgradnje bio oko 350 milona eura.

Prema tvrdnjama FIFA-e (Svjetska nogometna federacija), za utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru do ponedjeljka je prodano 2,95 miliona ulaznica.

Rekord u Americi

To je pola miliona više nego za turnir održan prije četiri godine u Rusiji. No, pogled na tribine ne slaže se s tom tvrdnjom.

Najposjećenije Svjetsko prvenstvo bilo je 1994. u Sjedinjenim Američkim Državama. Peodato je bilo 3.568.567 ulaznica. Slijede SP 2014. u Brazilu (3.441.450) te Njemačka 2006.

Tada je utakmice uživo pratilo 3.367.000 navijača.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare