Svoje vjenčanje Trump je htio prenositi i na televizijama. Ovako je Melania izgledala na njihov veliki dan

589

Bivši američki predsjednik Donald Trump i njegova supruga Melania slave ovih dana 16. godišnjicu braka, a na vjenčanje su 2005. godine potrošili više od milion dolara.

Donald je tada treći put uplovio u bračnu luku, nakon što mu nije uspjela ljubav s Ivanom, a ni TV zvijezdom Marlom Maples. Činilo se onda kako uspješan poduzetnik zaista želi proslaviti svoj veliki dan u punom svjetlu. Slovensku manekenku Melaniju Knauss zaprosio je 12-karatnim smaragdnim prstenom koji ga je koštao oko 1,5 miliona dolara te nije mislio štedjeti ni na svečanosti vjenčanja. Otišao je toliko daleko da je vjenčanje htio prenositi i na televizijama širom svijeta.  Ipak, Melanija se tome usprotivila te su odustali od njegove ideje.

Pred oltar su stali 22. januara 2005. godine na Floridi u Palm Beachu, a Melania je kasnije pričala kako je sama organizirala čitavu ceremoniju, jer je njezin budući suprug u to vrijeme bio previše zauzet igranjem golfa da bi mogao posvetiti pažnju njihovu velikom danu.

“Sve sam sama organizirala. Pobrinula sam se da sve bude na svom mjestu”, rekla je u intervjuu za People nakon vjenčanja.

Njihovi gosti odsjeli su u hotelu u kojem je Trump uplatio spa tretman za svakoga lično. Melania je na sebi imala spektakularnu vjenčanicu s potpisom Christiana Diora koja je satkana od 91 metra svile te je bila teška više od 25 kilograma. Na nju je potrošila oko 148.000 dolara, a osvanula je i na naslovnici časopisa Vogue. Umjesto buketa, u rukama je držača krunicu ukrašenu bijelim ružama.

Trumpu su kumovi bili njegovi sinovi Don Jr. i Eric, a na vjenčanju su bila poznata lica iz showbiza, ali i politike, kao što su Elton John, Bill i Hillary Clinton, Heidi Klum, Simon Cowell, Billy Joel, Paul Anka i brojni drugi. Dvorana u kojoj se ceremonija održala bila je ukrašena sa 10.000 ruža i orhideja, a sve je bilo uređeno u luksuznom stilu.

Trumpovi su se pobrinuli da čak i torta bude ekstravagandna. Imala je sedam “spratova” i bila je visoka metar i po te je koštala oko 50.000 dolara.