Vijesti

Tadićka ne želi da je Mektić ispituje pred Istražnom komisijom. On odgovara: To je drsko

Nakon brojnih poziva na saslušanje pred Privremenom istražnom komisijom za stanje u pravosuđu BiH, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić konačno se pojavila.

Međutim, početak sjednice nije mogao proći bez svojevrsnog incidenta.

Naime, prvi zahtjev tužiteljice Tadić bio je da pitanja na sjednici ne može postavljati zastupnik Dragan Mektić. Ona nije direktno imenovala zastupnika Mektića, ali je kazala da sjednici ne može prisustvovati neko protiv koga se vodi pustupak pred Sudom BiH.

S obzirom na to da se, od članova Komisije, pustupak vodi samo protiv Mektića jasno je na koga Tadićka misli.

Mektić je inače poznat kao veliki kritičar Tadićke i Tužilaštva BiH.

“Ovo je posebna drskost glavne tužiteljice koja je tražila hiljadu razloga da odbije stati pred Komisiju”, poručio je Mektić.

“Ona ovu Komisiju stavlja u položaj da se o ovom raspravlja. Mene je izabrao Parlament BiH kao najviši organ vlasti u državi. I nema pravo niko da derogira odluke Parlamenta. Presumpcija nevinosti je u zaštiti ljudskih prava. Nisam osuđen, nisam kriv, a kako će se završiti vidjet ćemo”, naglasio je Mektić.

Međutim, većina zastupnika ne vidi problem u tome da Mektić bude prisutan i postavlja pitanja.

Tadić je nastavila insistirati.

“Kakva god odluka bude, neću odgovarati na pitanja zastupnika. Što se mene tiče ostati može, ali neću odgovarati na njegova pitanja”, rekla je Tadić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare