Sport

Tanović donirao milion maraka FK Željezničar

Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu kazao kako je donirano jedan milion maraka FK Željezničar.

“Na neke stvari općinsko vijeće i ja moramo biti posebno ponosni. Dakle, 1.000.000 KM (1 milion KM) je iznos koji je obezbijeđen za potrebe kvalitetnijeg funkcionisanja FK Željezničar od početka mandata. Nepunih 14mjeseci). 500k za potrebe Omladinskog pogona, 450k za potrebe rekonstrukcije terena na kojem treniraju omladinci (uz podrsku VladeKS 150k) te 80k za obilježavanje 100 godina FKŽ. Željo je priča koja će trajati vječno”, napisao je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Također, na konferenciji za medije Amira Uzunović, direktorica FK Željezničar.

“U ime FK Željezničar želim da se zahvalim prije svega Općini Novo Sarajevo, načelniku Hasanu Tanoviću, ali i svim članovima Općinskog vijeća na ovoj iznimnoj podršci radu FK Željezničar. Neosporno je da će sredstva značiti mnogo u nastavku rada i rasta FK Željezničar, prije svega rasta i razvoja Omladinske škole koja je imperativ i neko buduće strateško opredjeljenje, u smislu unapređenja tog segmenta, i naša budućnost. Mi ćemo zaista učiniti sve što je u moći FK Željezničar da ovu podršku iskoristimo na najbolji mogući način i da opravdamo sredstva, najveća u historiji FK Željezničar što se tiče podrške od Općine Novo Sarajevo, te da postanemo i ostanemo uspješan sportski kolektiv, kako na terenu tako i u operativnom segmentu”, kazala je Amira Uzunović, direktorica FK Željezničar.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare