Film

Tarantino najesen počinje snimati svoj posljednji film u karijeri: Ništa što je objavljeno nije tačno

Quentin Tarantino najavio je da najesen namjerava snimiti svoj deseti film, koji bi trebao biti posljednji u njegovoj karijeri

Kultni američki reditelj Quentin Tarantino najavio je da najesen namjerava snimiti svoj deseti film, koji bi trebao biti posljednji u njegovoj karijeri.

"Završio sam scenarij za ono što će biti moj posljednji film", rekao je redatelj filmova Pulp Fiction, Kill Bill ili Inglourious Basterds, intervjuiran u Parizu.

"Pretpostavljam da ću ga vjerovatno snimiti najesen", rekao je Tarantino, dodajući da su sve glasine koje su kružile o ovom filmu samo nagađanja. Radnja filma pod radnim nazivom The Movie Critic odvijat će se 1977. godine, naveo je.

"Nije posvećen novinarki i filmskoj kritičarki i nije biografski film o Pauline Kael", kultnoj figuri New Yorkera, koja je umrla 2001., kako su neki mediji nedavno iznijeli", ustvrdio je Tarantino.

Reditelj filmova prepunih sinefilskih referenci, 60-godišnji Tarantino već je odao počast američkoj kinematografiji s kraja 1960-ih i početka 1970-ih u svom posljednjem, devetom filmu Bilo jednom u… Hollywoodu (2019).

Više puta Tarantino je rekao da želi završiti karijeru nakon što snimi deset filmova, računajući dva Kill Billa kao jedan, čime je dodatno podgrijao očekivanja njegovih obožavatelja oko novog filma.

Quentin Tarantino u intervjuu s Howardom Sternom nedavno je otkrio za koji svoj film smatra da je najbolji. Ali je također je jasno dao do znanja kakvi su njegovi prioriteti kad je publika u pitanju.

Na pitanje koji je njegov najbolji film, reditelj je odgovorio kako je u prošlosti govorio da su “svi filmovi njegova djeca”. Ali kako smatra da je “Bilo jednom… u Hollywoodu” njegovo najbolje filmsko ostvarenje.

Tarantino je potvrdio kako voli ponovno gledati svoje filmove, a kad ga je voditelj upitao zašto, odgovorio je: “Obožavam ih! Volim svoje filmove, radim ih zbog sebe, svi ostali su pozvani.”