Vijesti

Tegeltija razgovarao sa Escobarom: Prijetnje i sankcije neće riješiti krizu u BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država u Birou za evropska i evroazijska pitanja u State Departmentu i specijalnim izaslanikom predsjednika SAD-a za zapadni Balkan Gabrielom Escobarom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu.

Tegeltija je kazao da prijetnje ili uvođenje sankcija bilo kome ne doprinosi rješavanju aktuelne situacije u BiH.

Tegeltija je istakao opredijeljenost institucija u BiH za evropski put, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Ukazao je na potrebu unutrašnjeg dijaloga i dogovora političkih predstavnika u BiH, te naglasio da bi se ukidanjem nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika stvorila pretpostavka za normalno funkcionisanje svih institucija, istakavši da prijetnje ili uvođenje sankcija bilo kome ne doprinose rješavanju aktuelne situacije u BiH.

PROČITAJTE  Ludi plan irskih ribara: Žele da zaustave vojne vježbe ruske vojske

Sagovornici su tokom sastanka, kojem je prisustvovao i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson, razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temamam, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare