Vijesti

Tegeltija upoznao Escobara sa političkom situaciju u BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas telefonom sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država u Birou za evropska i evroazijska pitanja u State Departmentu i  specijalnim izaslanikom predsjednika SAD-a za zapadni Balkan Gabrielom Escobarom uoči njegovog dolaska u BiH.

Ovom prilikom, Tegeltija je upoznao Escobara o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, izrazivši žaljenje što Evropska unija ne pokazuje zainteresovanost za prijem zemalja zapadanog Balkana.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom naglasio podršku uvezivanju regionalnog tržišta zapadnog Balkana s ciljem unapređenja ekonomskih i privrednih potencijala i jačanja dobrosusjednih odnosa.

Govoreći o unutrašnjim odnosima u BiH, Tegeltija je istakao da je poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma jedino rješenje za nesmetano funkcionisanje u BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare