Puni Gas

Tehnološka saradnja sklopljena: BMW će koristi kravlji izmet za pogon električnih automobila

BMW je danas najavio da će proširiti saradnju s mliječnim farmama u sklopu projekta obnovljive energije. U saradnji s California Bioenergy (CalBio), proizvođač automobila sarađuje s farmama mlijeka kako bi proizveo električnu energiju koja se može koristiti za pogon električnih vozila.

Njemački proizvođač će sarađivati s ‘Bar 20 Dairy’ na novoj, klimatski pametnoj mliječnoj tehnologiji sljedeće generacije koja metan iz stajskog gnojiva pretvara u električnu energiju. Također pomaže smanjiti emisije metana, koji su još jedan veliki izvor stakleničkih plinova. Proizvedena energija rezultirat će smanjenjem emisija ekvivalentnim pogonu preko 17.000 EV-a godišnje.

Mliječna farma Bar 20 je jedinstvena po tome što njena tehnologija gorivnih ćelija stvara obnovljivu električnu energiju na licu mjesta. Visoko učinkovit sistem stvara dvostruko više električne energije od konvencionalnih generatora uz korištenje iste količine bioplina. A budući da ne samo da hvata energiju koja bi inače otišla u otpad, već bi zapravo bila štetna za okoliš, smatra se jednim od najčišćih izvora energije u državi.

PROČITAJTE  Poznat identitet nastradalih u stravičnoj nesreći kod Lepenice

‘Nadamo se da ćemo proširiti ovaj napredni model u budućnosti, donoseći više ulaganja u biodigester farme diljem SAD-a, nastavljajući pružati čistu energiju vozačima električnih vozila’, rekao je Adam Langton, upravitelj ‘Connected Mobility’ energetskih usluga u BMW-u Sjeverna Amerika. Uz prednosti za okoliš, projekt je još jedan izvor prihoda za poljoprivrednike i omogućuje BMW-u stvaranje pozitivnih ekoloških rezultata.

‘Ujedinjavajući najbolju tehnologiju iz Silicijske doline s najboljom tehnologijom iz Centralne doline, zaista radimo nešto posebno za Kaliforniju’, rekao je N. Ross Buckenham, izvršni direktor CalBio-a. ‘Ovaj ultra čist bioplin se na mliječni, samoproizvodni energetski sistem proširuje od malih do velikih mljekara’.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare