Politika

Teška opskura: Na Facebooku se posvađala dva svakom loncu poklopca, Haris Zahiragić i Hana Hadžiavdagić

Nakon što je inicijativa usvojena, te objavljena vijest o tome kako će Dedić dobiti stan, na Facebooku je eđu komentarima mreagirala influenserka Hana Hadžiavdagić-Tabaković

Inicijativa zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića u kojoj traži da se dodijeli stan beskućniku na korištenje, usvojena je na jučerašnjoj sjednici.

Kako je u svojoj inicijativi naveo, beskućnik Ramiz Dedić ima status svojevrsne gradske legende i treba mu dodijeliti stan u centru grada kako bi mogao ostati u kontaktu s građanima.

– Dedić je beskućnik već duži vremenski period za koji je na neki način postao legenda Sarajeva. Da mu se osigura i dodijeli manji uslovan stan na korištenje u užoj gradskoj jezgri a kako bi mogao ostati u neposrednom kontaktu sa brojnim građanima koji ga pomažu – naveo je Zahiragić u inicijativi.

Uslijedila je reakcija Hadžiavdagić-Tabaković:

– Molim Harisa i SDA da ne prisvajaju inicijative. Inicijativa je isključivo moja, pokrenuta prije 10-ak dana preko mojih društvenih mreža, kada sam rekla da ću Ramketu iz vlastitog džepa plaćati stanarinu i raja krenula prikupljati dodatno za režije. Hvala i doviđenja – napisala je Hana Hadžiavdagić.

Ubrzo je stigao odgovor od zastupnika koji je pokrenuo inicijativu u Skupštini KS.

– Simpatično. Nažalost, nisam to ni vidio, nego sam nakon vijesti, lažne, da je Ramiz preselio sjeo s čovjekom na ručak i dogovorio ovu inicijativu. On mi je spomenuo da su neke djevojke (možda je na tebe mislio) počele sakupljati novac za rentu stana – što pozdravljam, da te dragi Bog nagradi.

Evo, Vlada će mu stan obezbijediti, a ti sa ekipom mu plati režije i opremi stan – i svi zadovoljni. I da ti kažem prijateljski i dobronamjeran savjet, dobro djelo je čak i bolje ako ga ne objaviš, pogotovo na ovakav način. Lijep pozdrav – napisao je Haris Zahiragić u odgovoru na primjedbu Hane Hadžiavdagić, prenosi portal Depo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare