Vijesti

Tijesna bitka za sarajevski Novi Grad: CIK objavio nove zvanične podatke

Centralna izborna komisija objavila je nove rezultate lokalnih izbora za Općinu Novi Grad u Sarajevu gdje tijesnu bitku za načelničku poziciju vode aktuelni načelnik Semir Efendić ispred SDA i kandidat “Četvroke” Adnan Delić.

Prema jutrošnjim podacima, Efendić ima 16.893 glasa dok Delić ima 16.634 glasa.

Efendić je na Facebooku u izbornoj noći proglasio pobjedu, a oglasio se i u ponedjeljak navečer nakon što su se ispred zgrade općine Novi Grad okupili članovi i simpatizeri stranaka Četvorke, nakon što je rad biračkog odbora prekinut zbog, kako je rečeno, umora.

Novi, zvanični podaci

„Prebrojavanje glasova za načelnika završeno je sinoć prije 10 sati kada smo i objavili rezultate. Također u toku noći završeno je i prebrojavanje glasova za Općinsko vijeće i to znaju svi politički subjekti jer su imali posmatrače na svim biračkim mjestima, kao što znaju i rezultate. U općinama nema nikakvih neizbrojanih listića. Danas niko ništa nije brojao, samo je CIK postepeno u sistem unosio rezultate sa svih biračkih mjesta prebrojanih sinoć. Ni nakon toliko izbornih ciklusa, neki nažalost nisu naučili ništa o izbornom procesu. Ukoliko CIK donese odluku o ponovnom brojanju za neka biračka mjesta, svi politički subjekti imat će priliku da delegiraju posmatrače i kroz civilizovan proces moći će pratiti prebrojavanje kao i na biračkim mjestima, tako da nemaju potrebe za bilo kakvim okupljanjima.

Prilikom objave rezultata od sinoć nedostajao je rezultat sa jednog biračkog mjesta. Kada se i ono uračuna, broj osvojenih glasova za načelnika na svim biračkim mjestima u općini Novi Grad je 20,531. Sljedeći kandidat ima oko hiljadu glasova manje”, naveo je Efendić sinoć.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare