Svijet

Tinejdžer uživo emitirao pucnjavu u kojoj je ubio četvero ljudi!

Devetnaestogodišnjak iz Sjedinjenih Američkih Država je odgovoran za više pucnjava koje je prenosio uživo na Facebooku!

Šefica policije Memphisa Cerelyn Davis potvrdila je četiri smrtna slučaja u ovom smrtonosnom pohodu. Rekla je da je još troje ranjeno.

Policija zbog toga bila prisiljena izdati hitno upozorenje javnosti da izbjegava “naoružanog i opasnog” napadača tokom noći prije nego što su policajci uhapsili osumnjičenog, po imenu Ezekiel Kelly.

Upozorenja policije ljudima u tom području jednostavno je glasilo:

Puca kroz prozor

“Ako ne morate biti vani, ostanite kod kuće!” i “UPOZORENJE!! NAORUŽAN I OPASAN”

U objavi policije Memphisa na Twitteru stoji da su primili niz poziva u srijedu navečer (7. septembar) u vezi osumnjičenog mladog crnca koji je vozio plavu ili srebrenu limuzinu, prenosi Daily Star.

Od 19 sati zabilježene su najmanje dvije pucnjave po lokalnom vremenu, javlja Fox 13. Jedna se dogodila na benzinskoj pumpi BP, a tokom drugog ozlijeđena je žena.

Jedan isječak snimljen iz prijenosa uživo na Facebooku prikazuje osumnjičenog kako prilikom vožnje automobilom povremeno napinje pištolj i ispaljuje metke kroz prozor.

Na drugom snimku vidi se kako muškarac izlazi iz automobila i ulazi u trgovinu prije nego što izvadi pištolj i dva puta puca na čovjeka u radnji.

Prije nego što je ušao u market, rekao je u kameru: “Bez lažiranja, ovo s*anje je stvarno.”

Potom se može čuti kako napadač govori: “Želim pravdu”, dok maše pištoljem.

Novac i oružje

Fotografije koje je objavila policija podudaraju se s profilnim slikama na Ezekielovoj Facebook stranici koja je također puna slika njega i drugih mladića s hrpom novca i oružjem.

Jedna objava na toj stranici, od 18. augusta i upućena njegovoj majci, glasi:

“Kunem se da neću OTIĆI bez borbe koju obećavam.”

19-godišnjak je uhićen u Memphisu nakon što su četiri osobe umrle u višestrukim pucnjavama koje su proširile strah po cijelom gradu, a na internetu se pojavio video prijenos uživo na kojem se vidi kako netko ulazi u trgovinu autodijelova i puca u čovjeka.

Sudski dokumenti pokazuju da je Kelly iz zatvora izašao ove godine nakon što je, prema evidenciji, odslužio 11 mjeseci od trogodišnje kazne za teški napad.

Policija nije objavila identitete žrtava.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare