Puni Gas

Toliko je tražen da prodaja ide putem lutrije: Novi Nissan GT-R

Treći redizajn za posljednji pozdrav jednog od najznačajnijih sportista ovog milenija.

Predstavljen kao koncept 2005. godine i dvije godine kasnije u proizvodnom izdanju, Nissan GT-R je jedan od najdugovječnijih sportskih automobila na tržištu. A po mnogima i najbolji.

Nema sumnje, status legende bio bi osiguran i da nije bilo redizajna 2011., 2017. godine, pa čak i da nije bilo nebrojenih specijalnih izvedbi. Ipak, svemu dođe kraj, a u ovom slučaju to je T-Spec izvedba. Upravo predstavljena izvedba će serijom od 100 primjeraka označiti kraj jednog modela i jedne epohe. Vrlo je vjerovatno da iz Japana više nećemo viđati ovakve purističke strojeve.

Loše vijesti tu ne staju, pa ćemo tako reći da ova oproštajna izvedba dostupna u nijansama “Millennium Jade” i “Midnight Purple” ostaje rezervirana za japansko tržište, dok će djelić serije ići i put Amerike. Osim novih boja, model dobiva i proširene obrube točkova karbonske detalje karoserije, kompozitne kočnice, pa i posebne alu-naplatke. Tačka na “i” je Nismo verzija s krovom i poklopcem prtljažnika od karbona i dodatno izbrušenom kalibracijom motora.

PROČITAJTE  Pogledajte koju je cijenu postigao jedan od samo 500 Yugo Cabrioleta s prijeđenih 592 kilometra

Iznutra, pak, oznake specijalne serije te najfiniji mogući materijali – kombinacije kože i zelene alkantare.Povezani postovi: