Tom Hanks u filmu elvis
Pakleni Šund

Tom Hanks nominiran za tri Zlatne maline, ali i za Oscara

Iako je njegov zadnji film Elvis, u kojemu glumi pjevačeva menadžera Toma Parkera, favorit u kategoriji najboljeg filma na ovogodišnjim Oscarima, Tom Hanks je ostao nemalo iznenađen kad je doznao da je zaradio tri nominacije za Zlatnu malinu, nagradu koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja.

Za Zlatnu Malinu nominiran je za dvije uloge. Onu Presleyeva menadžera u biografskom filmu Elvis i za ulogu Geppetta u Disneyjevu remakeu filma Pinocchio. U saopćenju za javnost organizatora dodjele Zlatnih malina stoji da je Hanksova uloga u filmu Elvis “najviše ismijavana izvedba u 2022.”.

Dodatno je nominiran u kategoriji “najgorega filmskog spoja”, a to je “Tom Hanks i njegovo lice puno lateksa (uz smiješan naglasak).” I dok film Elvis i njegovu zvijezdu Austina Butlera kritičari hvale, Hanksovu ulogu njegova menadžera, pukovnika Toma Parkera mnogi su žestoko kritizirali.

Disneyjev Pinocchio je među pet nominiranih za najgori film za ovogodišnju Zlatnu malinu. Tu je i kontroverzni biografski film o Marilyn Monroe pod nazivom Plavuša. U kritici New York Timesa piše da se Hanks u filmu Pinocchio pojavljuje s gomilom lateksa na licu. Kažu i da ima bizaran naglasak.

Nominacije za Zlatne maline obično se objavljuju dan prije objave nominacija za Oscara. Hanks je u užem izboru za Oscara za najboljeg glumca u filmu A Man Called Otto.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare