Politika

Tomik-Levy: Bakir je pristao da glas Hrvata vrijedi kao 5-6 glasova Bošnjaka, od države su napravili užasnu karikaturu

Primadona sarajevske opere Margit Tomik-Levy prokomentarisala je dešavanja oko Izbornog zakona, kao i licemjerne politike SAD-a i EU u BiH. Tomik-Levy je upozorila i na neprijateljsko djelovanje zapadnih diplomata Matthew Palmera i Angeline Eichhorst kao i Gabriela Escobara, koji blisko sarađuju sa nacionalnim “liderima” na daljnjoj podijeli države.

U nastavku vam prenosimo njenu objavu u cijelosti, bez izmjena.

“Führer Chovic “SIEG HEIL” Neshvatljiva je površnost koju pokazuje EU i USA prema rešenju krize u BiH. Prvo su nam uništili, po svim EU normama, sasvim prihvatljiv Ustav R BiH, da bi nam nametnuli najgluplji ustav koji je coveciji mozak smislio. Da su ga deca ometena u razvoju pravila, verujte da bi bio 100 puta bolji od ovog Dejtonskog izmeta. Onda su nam izredali bataljon mediokriteta da nas uce demokratiji. Nisu znali šta ce sa njima pa ih poslali nama. Vecina tih je potpuno amoralna, najobicnije propalice, alkoholicari, narkomani, sexualno dezorijentisani a svi od reda korumpirani.

Kao oni su tu da nam reše sve problem. Evo imamo sada priliku da vidimo njihovo djelo. Najvece EU smeće, Inzko, je doveo državu do raspada. Taj majmun nije za 12 godina ni jedan dan radio da zaradi svoju platu. Samo je dolevao ulje na vatru, poništavajuci odluke svojih prethodnika. Naslijedio ga je odvratni Schmidth koji je za pola godine u više navrata pokazao da je veci gad od Inzka. To vrijeme su iskoristili domaći fašisti, potpuno blokirali državu i počeli da je komadaju. EU i USA su nam opet poslali vlastiti otpad koji prije svega neće ni da se udubi u probleme a i da hoće, ne znaju ih rešiti. Nemaju blage veze ni sa cim, ali su zato podmitljivi i slatkohrani. Dodik je dibidus lud, ni jedna dilkatnica nece da ga primi jer je neizleciva budala, pa su ga i ovi glupi emisari pustili da radi šta hoce. Naseli su na sve podle laži Führer Chovic`s o ugroženosti hercegovackih Hrvata a dobro su i podmiceni pa samo guraju izborni zakon po Führer Chovic`s prohtevu. Ili tako ili nikako. Pošto je verovatnije nikako nego tako kako taj skot hoce, uvaljuju nam sad neke formule po kojima ne bi bio isto vredan glas glasaca,

Naravno, uveli su nove termine da zbune prosti svet. Jedan od njih je “konsocijacija”. Uprosticu do maximum da razumete. Po tome, glas Hrvata bi bio kao 5-6 glasova Bošnjaka. Na to je idiot Bakir vec pristao u Mostaru za neka izborna mesta. Dakle, da bi se zaštitilo malobrojno hrvatsko pucanstvo od majorizacije njima se daju vecinska ovlaštenja na, k`o fol 24 sata. Znamo mi dobro kako svako zlo uđe na mala vrata a nikada ne izađe. Ako ima neko da u tome ne vidi ništa sporno kao što ne vide kleronacionalisticki izdajnici Konaković i Radončić, evo pitanja. Zašto ne važi isti princip za Bošnjake i Srbe u Čapljini, Čitluku, Ljubuškom, Grudama, Z. Mostaru, Širokom brijegu, Posušju, Kiseljaku, Vitini… Njih je politika koju sprovodi Führer Chovics desetkovala na njihovim ognjištima. Zašto njihov glas ne vredi 10 glasova Rvatina u HNK i ZHK? Šta je, odvratni idiote Palmeru sa presudom Sejdić – Finci?

Šta je sa zaštitom prava “ostalih”. Naravno, govnar kao što ste vi nema pojma niti ga interesuje to. Evo da vam nana kaže. Procitala sam da u BiH ima oko 3500 Jevreja i Roma. Po vašoj maloumnoj pameti njihov glas bi trebao ba vredi 910 puta više od ostalih glasova. Bosanci i Jugosloveni nisu pravi “ostali” ali su i njima prava oduzeta. Ja sam Mađarica i najugroženiji smo u BiH kojoj smo puno dali.. Ostalo nas je svega tridesetak u BiH. Ultimativno zahtevam da naš jedan glas vredi kao 82 000 ostalih glasova… pa ce her Führer Chovic popušiti svoju konsocijaciju. Prisest ce mu. Nece ga više niko živ izabrati ni u crkveni hor a kamoli za neki faktor u državi.Eto, ja tako… Naravno da karikiram ali od mog cirkusa nema nikakve štete po državu. Ovi poluidioti fašisticke prveniencije su od države napravili užasnu karikaturu za ogromne pare…Pluralizam naš dragi, zaboravljeni…

Also, daklem Smesta tražiti od predsedavajuceg Predsedništva i ministra inostranih poslova da pošalju urgentno pismo Predsedniku USA i glavnoj faci EU u kojem traže izuzece zbog nesposobnosti i pristrasnosti prljave pogani Matthew Palmer i Angelina Eichhorst kao i totalno kompromitovanog Gabriel Escobar, kao i zahtev da se problem rešava u institucijama sistema a ne po hotelima i kuplerajima. Treba tražiti da smesta prekinu pregovore sa nacionalnim “liderima” koji su stvorili krizu i održavaju je u kontinuitetu 27 godina. Također treba podcrtati da sankcije nisu donele nikakve promene, da se sankcionisanje razvodnjava zbog korumpiranosti pregovaraca.Na slici je fragment karte zbog koje me je FB jednom blokirao.

Vi znate kako cela karta izgleda. Samo da vas upozorim – ni ovolišno BiH nije u komšijskim planovima. To joj je samo privremeni smeštaj koji ce brzo biti ukinut. Ako i zbog cega izbije rat izmeđe naših suseda, bice to oko ovog prculjka teritorije koju su ucrtali”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare