Politika

Tribina u Starom Gradu: Koliki je značaj SDA za Bosnu i Hercegovinu?

 Aktuelni politički trenutak i značaj Stranke demokratske akcije (SDA) za Bosnu i Hercegovinu, bila je tema večerašnje tribine u organizaciji OO SDA Stari Grad Sarajevo.

Na tom skupu, kako je rekao predsjednik općinske organizacije SDA Stari Grad Abdulah Skaka, učesnici neće biti posvećeni lokalnim temama i pitanjima koja se tiču Starog Grada, a na koja, kako je dodao, imaju jasne i precizne odgovore. Dodao je da neće pričati niti o Kantonu Sarajevo u kojem je trenutno nagomilano puno problema.

- Pričat ćemo o bitnosti Stranke demokratske akcije za državu BiH, za njenu opstojnost, za sve narode u BiH i za ono što trenutno SDA na čelu sa predsjednikom Bakirom Izetbegovićem radi kako bi ova složena situacija zapravo bila svedena u neke razumne okvire - kazao je Skaka uoči tribine.

Panelisti na tribini bili su potpredsjednica SDA Melika Mahmutbegović, potpredsjednik SDA Safet Softić i v.d. predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Sedin Kahriman.

- I da ujedno sve one koji imaju negativne aspiracije prema BiH odvratimo od toga i da radimo na tome da BiH ostane cjelovita, jedinstvena i dovoljno velika za sve građane BiH - naveo je Skaka.