Ljubuški

Tridesetodnevni pritvor vozaču za kojeg se sumnjam daje usmrtio pješaka

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 12. septembra u mjestu Klobuk kod Ljubuškog smrtno je stradao pješak Lj. P. rođen 1975. godine

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Široki Brijeg donio je rješenje o određivanju pritvora u trajanju od mjesec dana osumnjičenom I. M. (1986.).

Osobi inicijala I. M. stavlja se na teret da je 12. septembra 2023. godine počinila teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja iz čl. 332. st. 1. KZ FBiH, u stjecaju s krivičnim djelom ne ukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, saopćeno je iz Kantonalnog tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona Široki Brijeg.

Podsjećamo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 12. septembra u mjestu Klobuk kod Ljubuškog smrtno je stradao pješak Lj. P. rođen 1975. godine.

Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da bi vozač automobila koji je usmrtio pješaka mogla biti osoba I. M.

Kod njegove porodične kuće zatečeno je vozilo marke ,,Renault Laguna'' nepripadajućih registarskih oznaka RH, s vidljivim mehaničkim oštećenjima koji odgovaraju tragovima pronađenim na mjestu događaja, te isto je izuzeto radi potrebnih vještačenja, a I. M. je uhapšen, saopćio je ranije kantonalni MUP.