Životni stil

Trik s guljenjem krompira u 3 koraka je genijalan: Brzo i ‘čisto’

Iako je krompir vrlo ukusan i može se pripremiti na bezbroj načina, guliti ga je uistinu muka. Ne samo da se kora nakon toga može naći posvuda, u tom procesu morate aktivno pokušati ne porezati prste. Ipak, što ako kažemo da postoji trik za guljenje krompira koji će riješiti ove probleme?

Zahvaljujući YouTubeovoj „Foody Tube“, otkrili smo bolji, brži i manje neuredan način guljenja krompira. Evo o čemu je riječ…

1. korak

Stavite krompir na radnu površinu „na bok“. Oštrim nožem zarežite crtu oko središta krumpira. Krompir vrtite, tako da se početak i kraj crte povežu.

2. korak

Stavi krompir u vrelu vodu i kuhajte ga onoliko vremena koliko je potrebno za recept.

Prema Foody Tubeu, ako kuhate krumpir s kožom, u njega se „ulijeva“ više okusa. To je zato što je većina okusa krompira zapravo u njegovoj koži.

3. korak

Skinite koru tako što ćete je jednostavno odlijepiti krenuvši od središta, i to je to!