Region

Trostruki ubica iz Splita molio sudiju da ga pusti: Bit ćete legenda, ući ćete u historiju! Popit ćemo kafu

Krajem prošle sedmice 25-godišnji Filip Zavadlav, osumnjičeni trostruki ubica, videolinkom iz zatvora u Gospiću nazočio je sjednici Izvanraspravnog vijeća splitskog Županijskog suda.

Na njoj se odlučivalo o produženju istražnog zatvora te je Zavadlav, piše Slobodna Dalmacija, pokušao iskrenim riječima pridobiti naklonost suda da ga pusti i da se u nastavku postupka brani sa slobode.

Sucu Mlađanu Prvanu Zavadlav je poručio da ga pusti iz istražnog zatvora i da ne treba određivati nikakve mjere opreza.

“Ako me pustite na slobodu, ući ćete u historiju, bit ćete legenda! Popit ćemo kafu na Pjaci”, poručio je Zavadlav sucu Prvanu.

No nikakvi argumenti mu nisu pomogli jer mu je, što je bilo i za očekivati, istražni zatvor produžen. Njegov advokat Branko Šerić nije nazočio sjednici Izvanraspravnog vijeća jer je obolio od COVID-a 19 i navodno se ne osjeća dobro.

Podsjetimo i da optužnica ŽDO-a Split tereti Zavadlava da je 11. januara ove godine u Varošu, s 37 metaka iz automatske puške, ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25), koji su se u vrijeme ubistva nalazili na motociklima. Osim za trostruko teško ubojstvo, tereti ga se za nedopušteno držanje oružja i za općeopasnu radnju.Povezani postovi: