Svijet

Trump: Biden učinio najgluplji potez u historiji SAD

Bivši predsjednik SAD Donald Trump ocijenio je da je rukovođenje krizom u Avganistanu predsjednika Joe Bidena je rezultat “najglupljeg poteza ikada učinjenog u istoriji SAD” i dodao da se on okružio “uspavanim generalima” koji su svoje prioritete prebacili sa nacionalne bezbjednosti na liberalnu politiku.

U ekslkuzivnom intevjuu za Foks njuz, Trump je upozorio da “buđenje” Bidena i njegovih glavnih generala, npr. načelnika združenog štaba američkih oružanih snaga Marka Milija, dovodi do pogrešnog tumačenja moći, loše procjene sklonosti pripadnika vojske i neskladnih izmjena njihovih prioriteta.

“Biden i probuđeni generali nisu baš budni. Vojnici žele da se bore, žele da budu spremni za borbu, žele da budu vojnici, ali probuđeni generali – to je dostiglo nivo koji niko ne može da shvati”, rekao je Trump.

Trump je ukazao da su Biden i komandanti pokušali da se povuku iz Avganistana, kao što je i on namjeravao da povuče američke snage, ali ocjenjuje da su to učinili po potpuno pogrešnom redoslijedu.

“Zaboravili su jedno, zaboravili su da vrate u SAD ljude i opremu, ogromnu vojnu opremu. To bi i dijete znalo da uradi. Vojsku vraćate na kraju. Dijete bi to razumjelo. Kako su to mogli da učine našoj zemlji? To je tako tužno”, rekao je Trump.

On je predočio da je to sramota sa stanovišta vojne taktike, najneprijatnija stvar koja se ikada dogodila SAD.

“Izgledamo kao budale po cijelom svijetu, slabi smo, jadni smo, vode nas ljudi koji nemaju pojma šta rade”, rekao je Tramp.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare