Svijet

Trump ispričao kako je Melaniji rekao da je nominiran za Nobela. Priča je presmiješna

Američki predsjednik Donald Trump sinoć je održao predizborni govor u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini.

Trump se najprije pohvalio dvjema nominacijama za Nobelovu nagradu za mir koje je zaradio zbog pokušaja normalizacije odnosa između Izraela i dijela arapskog svijeta te odnosa između Srbije i Kosova.

Govorio je kao da je Nobela za mir već osvojio, a svojim pristašama prepričao je kako je jedan dan došao kući i rekao svojoj supruzi Melaniji da upali televiziju jer će sigurno objaviti vijest o njegovoj nominaciji.

“Lažljivi mediji”

Lažljivi mediji, kako ih naziva Trump, to ipak nisu učinili, a evo kako je opisao što se zapravo događalo između Srbije i Kosova prije nego im je, prema njegovom mišljenju, donio mir.

“Došao sam kući i rekao prvoj dami: ‘Draga…’. Znate, ona je jako popularna. Imala je sjajan govor večeras, zar ne? I Ivanka isto, zar ne? Uglavnom, došao sam kući i rekao: ‘Draga, imam veliku vijest večeras. Hajdemo upaliti televizor.’ Dođem kući i kažem: ‘Prva damo, velika se stvar dogodila danas. Bio sam počašćen. Nominiran sam za Nobelovu nagradu. To je velika stvar, prva damo’. I onda, dva dana kasnije, opet dođem kući i kažem joj: ‘Prva damo, nećeš mi vjerovati, ali opet mi je pripala čast. Nobelova nagrada za Kosovo’. Izrael, Kosovo… Rekao sam joj: ‘Prva damo, ovo je sjajna vijest, hajdemo upaliti televizor, ovo će biti veliko, najvažnije večeras. Upravo smo dobili počast, to je velika stvar.’ Nobelova nagrada, možete li to zamisliti? Odrasteš u Brooklynu, a sad dobivaš…”, rekao je Trump pa nastavio…

“Prva damo, upali taj televizor, prebaci na onaj lažljivi NBC News, kažem joj. I vidim vijest o oluji. ‘Ok, prva damo, bez brige. To je velika oluja. Riješili smo je, tamo u Floridi, Alabami i Georgiji su naši ljudi, vode brigu o tome, kao i uvijek… Dobro, prva damo, bez brige, to će sigurno biti prva sljedeća vijest, ipak je to Nobelova nagrada za mir’, rekao sam joj. Znate, zaustavljamo masovna ubojstva između Kosova i Srbije. Oni su se međusobno ubijali jako dugo, a sada će prestati. Rekao sam im, momci, hajdemo se naći. Oni su se, znate, ubijali stoljećima, doduše, pod drugim imenima. Rekao sam, sjajno. A kada je riječ o Izraelu, UAE i Bahrein su potpisali ugovor iako su svi govorili da je to nemoguće”, dodao je Trump.

No tu nije stao.

“I kažem joj: ‘U redu, prva damo, to je bila prva vijest na NBC-ju, ali bez brige, to je važna priča, poplave su važne, shvaćam’. A onda je krenula druga vijest o nečemu. Uslijedila je treća vijest o nečemu što ima veze sa mnom, ne znam tačno šta, nešto loše su iskopali. Onda dolaze četvrta i peta i šesta vijest i kažem: ‘Prva damo, malo me sram. Mislio sam da ćemo doći na red malo prije’. I onda voditelji pogledaju u kameru i kažu: ‘Laku noć’. A o meni nije bilo ni riječi. Dobio sam nominaciju za Nobelovu nagradu za mir, a oni to nisu ni spomenuli. A kad je Obama dobio Nobela, bilo je u svim vijestima”, požalio se Trump.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare