Svijet

Trump komentirao protivnike. Iznenadio je izjavom o Bidenu: To je veliko

Američki predsjednik Donald Trump pozdravio je danas “nevjerovatan povratak” na demokratskim predizborima Joea Bidena, koji bi mogao biti njegov protivnik na predsjedničkim izborima 3. novembra.

“To je velik, nevjerovatan povratak Joea Bidena”, rekao je Trump o uspješnoj večeri bivšeg potpredsjednika Baracka Obame tokom superutorka.

“Pred Joeom je sada najlakši put prema nominaciji”, dodao je Trump. Ovo iznenađuje jer je Bidena do sada nazivao “Uspavani Joe”, “Bolesni Joe”, “Stari Joe”…

Na pitanje o američkom milijarderu Mikeu Bloombergu, koji je najavio povlačenje dan nakon jako razočaravajućih rezultata, Trump je ocijenio da se izvrnuo ruglu.

“On će pokušati spasiti ugled ubrizgavanjem puno novca u Bidenovu kampanju. Vidjet ćemo, ali ne mislim da će to imati utjecaja. Jedna od stvari koju su dokazali ovi predizbori je da ne može kupiti izbore”, kazao je predsjednik SAD.

Bloomberg, jedan od najbogatijih ljudi na planetu, kasno je ušao u kampanju i financirao je reklamne spotove i ekipe na terenu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare