Svijet

Trump: Nadmoćno sam pobijedio u debati s Bidenom. Neću nova pravila

Nakon prvog, haotičnog, televizijskog sučeljavanja dvojice predsjedničkih kandidata, američki predsjednik Donald Trump rekao je da se protivi promjeni pravila u idućim debatama s Joeom Bidenom.

Komisija zadužena za organiziranje izbornih debata u Sjedinjenim Državama objavila je u srijedu da uvodi dodatne mjere kako bi “očuvalo red” u dvama idućim sučeljavanjima kandidata za Bijelu kuću.

“Zašto bih dopustio komisiji za debate da promijeni pravila za drugu i treću debatu kad sam lako pobijedio u prvoj?”, upitao je američki predsjednik na Twitteru.

Stanar Bijele kuće uporno ističe – bez konkretnih dokaza – da je izašao kao pobjednik iz sučeljavanja s demokratskim protukandidatom.

“Nadmoćno sam pobijedio u debati, pokazuje niz anketa i tako dalje”, rekao je na društvenoj mreži na kojoj se najčešće javlja, ne objasnivši ono “i tako dalje”.

Unatoč mnogim pokušajima Chris Wallace, iskusan voditelj Fox Newsa, nije mogao spriječiti da se debata dvojice sedamdesetogodišnjih kandidata pretvori u kakofoniju.

“Samo mi je žao da se večer ovako završila”, priznao je u razgovoru za New York Times. “Nikad nisam pomislio da će sve poći ukrivo”.

Druge dvije predsjedničke debate trebaju se održati 15. i 22. oktobra u Miamiju na Floridi i u Nashvilleu, Tennessee.

Republikanski potpredsjednik Mike Pence sučelit će se pak s potpredsjedničkom kandidatkinjom Joea Bidena, senatoricom Kamalom Harris 7. oktobra u Salt Lake Cityju, u Utahu.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare