Svijet

Trump prekinuo presicu, vratio se nakon par minuta: Upravo je došlo do pucnjave pred Bijelom kućom

Američki predsjednik Domald Trump u ponedjeljak je naprasno prekinuo svoju press konferenciju nakon što je u dvoranu ušao jedan pripadnik Tajne službe, koja brine o njegovoj sigurnosti, i šapnuo mu nešto u uho. Nije jasno što mu je agent rekao, ali Trump je odmah, oko tri minute nakon početka svog obraćanja, napustio pressicu ne odgovarajući novinarima na pitanja o tome šta se događa.

 

Nekoliko minuta kasnije, vratio se za podij i novinarima rekao da je otišao jer je ispred Bijele kuće došlo do pucnjave.

PROČITAJTE  Turisti u Sarajevu: Obilaze Baščaršiju, uživaju u vožnji žičarom, hvale muzeje i hranu

– Htio bih zahvaliti Tajnoj službi što uvijek svoj posao obavlja brzo i efikasno. Vani je došlo do pucnjave i neko je zbog toga završio u bolnici. Ne znam u kakvom je stanju ta osoba. Čini se da ju je ustrijelio pripadnik Tajne službe tako da ćemo vidjeti što će se dogoditi, izjavio je Trump rekavši da mu ni u jednom trenutku nije palo na pamet ne vratiti se na presicu.

Prema neslužbenim informacijama CNN-a, doista je došlo do oružanog incidenta u blizini Bijele kuće, i to u blizini Lafayette parka, ali okolnosti zasad nisu jasne.

Trump je u nastavku konferencije pojasnio da je nakon njezina prekida odveden u Ovalni ured, a ne u bunker ispod Bijele kuće. Rekao je da je čekao dok mu agenti nisu rekli da je sigurno vratiti se u konferencijsku dvoranu iz koje kroz prozore puca pogled na sjeverni travnjak i čuvenu ogradu pred kojom se neprekidno okupljaju turisti i znatiželjnici.

PROČITAJTE  U pucnjavi u Chicagu ubijena jedna, ranjene četiri osobe

Nakon svega, američki je predsjednik obraćanje nastavio drugim temama.

 

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare