Svijet

Trump: Putin nikada ne bi tako postupio da sam ja na vlasti

Donald Trump u utorak je žestoko optužio svog nasljednika Joea Bidena za loše upravljanje krizom u Ukrajini i utvrdio da Vladimir Putin “nikada” ne bi postupio ovako da je on danas u Bijeloj kući. “Da se ispravno upravljalo, nema apsolutno nikakva razloga da bi se uopšte dogodilo ovo čemu danas svjedočimo”, saopćio je bivši američki predsjednik.

“Dobro poznajem Vladimira Putina i on ne bi nikada za vrijeme administracije Trumpa učinio to što čini sada. Ne dolazi u obzir!” ustvrdio je Trump komentirajući nalog ruskog predsjednika o raspoređivanju ruskih vojnika u dvjema separatističkim pokrajinama na istoku Ukrajine.

Američka oporba kritizirala je bliskost Donalda Trupa tokom njegova mandata s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Američki milijarder koji razmišlja o ponovnoj kandidaturi za Bijelu kuću ocijenio je da su “slabe” sankcije koje je donijela Bidenova administracija protiv Putinu bliskih osoba i organizacija.

“Neznatne su ako se uporede sa zauzimanjem neke države ili strateških područja”, utvrdio je. “Ne samo da Putin postiže ono što je oduvijek htio već se i sve više bogati zahvaljujući uzletu cijena nafte i plina”, rekao je.

Nakon prvih opreznih sankcija uperenih na separatistička proruska područja u Ukrajini, Bijela kuća u utorak je obećala zaoštriti svoj odgovor Moskvi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare