Svijet

Trump zasuo Twitter objavama: Krili su vakcinu da ne bih pobijedio

Predsjednik SAD-a Donald Trump ponovo se oglasio na Twitteru, ovoga puta optužbama da je vijest o efikasnoj vakcini protiv koronavirusa skrivana kako on ne bi pobijedio na izborima.

Naime, kako je u novoj seriji tvitova objavio, kompanija Pfizer i druge su samo čekale da se izbori završe kako bi objavile pronalazak efikasne vakcine protiv koronavirusa.

“Nisu imali hrabrosti da to urade ranije”, naveo je Trump i dodao i da je američka agencija za lijekove trebalo to ranije objaviti, “ne iz političkih razloga, već kako bi životi mogli da budu spašeni”.

Dodao je i da pomenuta agencija i Demokratska stranka nisu željele da “zabilježi pobjedu otkrićem vakcine, već su čekali pet dana da to objave”.

Trump se dotakao i izabranog predsjednika Joea Bidena.

“Da je Biden bio predsjednik, ne biste imali vakcinu još četiri godine, niti bi je FDA odobrila tako brzo. Birokratija bi uništila milione života”, naveo je.

Trump tu nije stao. Napao je i medije zbog, kako je rekao, “progoza izbornih rezultata koje su bile toliko loše da zapravo predstavljaju miješanje u izbore i trebalo ih je prozvati zbog toga”.

“I bit će tu ponovo za četiri godine da sve ponove”, dodao je.

Usput, podijelio je i nekoliko videopriloga svoje nove omiljene TV mreže – Newsmax, kao i nekoliko linkova koji govore o “izbornoj krađi”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare