Region

Tuga: Preminula beba iz Kragujevca zaražena koronom

Beba iz Kragujevca, koja je bila zaražena koronavirusom, imala citokisnku oluju i razvila simptome kao odrasli, nažalost, preminula je. Ona je bila prebačena u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj u Beogradu, ali je uprkos svim naporima ljekara preminula.

“Novorođenče uzrasta 9 dana, u veoma teškom stanju, zbog multisistemskog popuštanja iz UKC Kragujevac prebačeno je UDK Tiršova. Tokom liječenja od infekcije covid-19, koja je kod novorođenčeta potvrđena odmah po rođenju, u UKCK su primijenjene sve terapijske procedure, neophodne u liječenju infekcije covid-19 u neonatalnom uzrastu, navodi Telegraf.

“Tokom liječenja zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođenče se uz ljekarsku pratnju prebacuje u Turpšovu, zbog nastavka liječenja, koje podrazumijeva zamjenu bubrežne funkcije i liječenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije.

Na primijenjenu terapiju tokom liječenja ne dolazi do poboljšanja, pogoršava se multisistemsko popuštanje što dovodi do smrtnih ishoda bebe”, kažu za Telegraf.rs u dječijoj klinici u Tiršovoj.Povezani postovi: