Politika

Tulić poručio Izetbegoviću: Izgubio sam obje noge od granate srpske vojske, a nikad nisam ni pomislio ono što si ti rekao

Gostujući u Dnevniku D Federalne televizije predsjednik SDA Bakir Izetbegović sinoć je, govoreći o stanju u BiH, između ostalog rekao:

“Kažu, nema loših naroda, ima samo loših rukovodstava. Nisam siguran! Jer, on (Milorad Dodik) se dodvorava jednom velikom broju ljudi koji žele balkansku politiku, koji žele sirovu politiku…”

Na pitanje voditeljice: Govorite o lošem narodu?, Izetbegović je rekao: “Pazite, glasači koji ga drže žele njegovo bahato ponašanje…”. U tom trenutku ga voditeljica prekida konstatirajući da su to što tvrde, teške riječi, a Izetbegović odgovara: “Neka su, to je tako! On je meni rekao: I ja sam pričao ovu vašu priču, ekonomija… I ne reagiraju na to. Kad sam rekao prvi put tvrde riječi onda su svi skočili i onda je znao što će dalje. Dakle, itekako su vezani lider i oni koji ga podržavaju”, kazao je predsjednik SDA.

PROČITAJTE  Zbog ovoga je Vranić meta SDA botova i medija: 51 tačka u hronologiji urušavanja zdravstva

Na ovu njegovu izjavu reagirao je i glumac Nermin Tulić na svom Facebook profilu.

“Ja koji sam izgubio obje noge u Sarajevu 10. juna 1992. godine od granate ispaljene sa Trebevića sa položaja srpske vojske ovako nisam nikad ni pomislio, a kamoli izjavio. Ne mislim se izvinjavati zbog nekoga do čijih riječi ne držim. Čestiti Srbi će u meni uvijek imati prijatelja!”, napisao je Tulić.

 

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare