Životni stil

Tuna omlet gotov za 15 minuta

Sastojci:

  • 1/2 crvene paprike
  • 1/2 zelene paprike
  • ulje
  • 50 g tune iz konzerve
  • 2 kašike krem sira
  • 6 jaja
  • so, biber
  • vlasac ili mladi luk za dekoraciju

Priprema:

  1. U malu tavu dodaje malo ulja i na srednje jakoj vatri ispecite papriku, crvenu i zelenu, dok ne omekša, oko 3 minute. Maknite s vatre.
  2. U srednje velikoj zdjeli zajedno pomiješajte papriku, tunu i krem sir. Staviti na stranu.
  3. U zasebnoj zdjeli umutiti jaja.
  4. Zagrijati malo ulja u tavi za prženje na srednje jakoj vatri. Lagano ju okretati kako bi ulje prošlo cijelom površinom tave. Ulijte u nju pola smjese jaja. Pričekajte oko 30 sekundi dok se jaja na dnu posude ne počnu peći. Lopaticom nježno i vrlo lagano lupkajte po njima kako bi se brže ispekla.
  5. Uz pomoć kašike nanesite polovinu smjese krem sira i paprike na polovinu pečenih jaja. Zatim podignite čisti rub i preklopite ga preko i tako napravite polukrug. Lagano lopaticom držite omlet, dok se rubovi zajedno ne zapeku.
  6. Pecite ga još minutu. Gotov omlet prebacite na tanjir i poslužite s ukrasom od luka ili vlasca. Ponovite postupak za drugi omlet.